Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programı, Sivil Havacılık sektörünün ihtiyacı olan nitelikli ara elemanlarını yetiştirmek amacıyla  Ankara Havacılık Meslek Yüksekokulu (AHMYO)  bünyesinde 2012-2013 akademik yılında  'Havacılıkta Yer Hizmetleri Yönetimi' adıyla açılmış 2 yıllık bir ön lisans programıdır.

Programın ilk mezunları 2014 yılında verilmiştir.

2015 yılında yayınlanan  '75850160-101.03.01/56157' sayılı YÖK kararına istinaden Havacılıkta Yer Hizmetleri Yönetimi' programları 'Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği' olarak isim değiştirmiştir.

Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programı ile  AHMYO 20 Haziran 2013 tarihinden itibaren Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarfından 'Yer Hizmetleri Eğitim Kuruluşu' olarak yetkilendirilmiştir.

SHGM tarafından verilen bu yetki doğrultusunda öğrencilerine Yolcu HizmetleriRamp HizmetleriUçuş OperasyonTemel Harekât, Hava Kargo Yönetimi ve Emniyet Yönetim Sistemi derslerinden SHGM onaylı sertifika verebilmektedir.

2021 yılı itibariye öğrencilerimiz Ankara Etimesgut Kampüsünde eğitimlerine devam etmektedirler.